Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Immunerősítő gombák

Diochi Hungary Kft
2019. 11. 11. 04:30:00
Immunerősítő gombák A gombák hasznosságát először az ősember ismerhette fel. Valószínűleg miközben a vadra lesett, megfigyelte, hogy az állatok, pl. a vaddisznó milyen gombát túr ki és eszik meg.
 

Majd idővel „a puding próbája az evés” alapon a törzs tagjai próbálgatták az egyes gombafajtákat és adták tovább a tudást a következő és következő generációnak. A híres Ötzi (5300 éves gleccsermúmia) mellett és gyomrában is találtak gombákat, mohákat és gyógynövényeket.

Így hát az emberiség lassacskán rájött arra, hogy vannak ehető gombák, amiktől sokáig tele a hasunk, vannak bódító hatású „varázsgombák” amik segítenek a sámánoknak a rituálékban, valamint van néhány olyan gomba is, amitől gyorsabban felépülnek a betegek. Egyes kutatások szerint a barlangrajzok is varázsgombák hatása alatt születtek, de szóljunk most inkább a világ legismertebb gyógy-gombáiról.

A Siitake gomba (Lentinus edodes) mint a legtöbb gomba magas tápértékkel rendelkezik. Rengeteg esszenciális aminosavat (az aminosavakról tudjuk, hogy a fehérjék építőkövei), körülbelül 10 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, valamint az összes ismert B-vitamin fajta megtalálható benne! De ami miatt évezredekig fennmaradt gyógy-gombaként, az az immunerősítő hatása. A modern orvostudomány is bebizonyította, hogy ez a gomba a világ egyik vezető immun-modulánsa, magyarul képes módosítani a szervezet immunreakcióját. Ha az gyenge - akkor felturbózza, ha pedig a szervezet túlreagál, akkor leszabályozza.A szakirodalomban a következőket találhatjuk róla:
- Immunerősítő
- Rákellenes (vastagbél, gyomor, hasnyál)
- Enyhíti a kemoterápia mellékhatásait
- A vírusok, gombák és baktériumok jelentős részét elpusztítja (Candida albicans, Streptococcus törzsek)
- Rugalmassá teszi az érfalakat
- HDL (jó) és LDL (rossz) koleszterin szabályozása
- HPV természetes ellenszere

Egy 2015-ben végzett kísérlet során (Consuming Lentinula edodes (Shiitake)...) melyben 52 középkorú tesztalany vett részt bizonyították, hogy napi 5-10 gramm shiitake fogyasztása képes megduplázni az NK sejtek (természetes ölősejtek) számát és csökkenti a gyulládást kiváltó faktorokat.

A Maitake vagy Bokrosgomba (Grifola frondosa) egy hasonló tulajdonságokkal bíró gomba. Erről is elmondható, hogy rengeteg aminosavat és rostot tartalmaz, néhány ásványi anyag, B2 és D vitamin mellett.


Hatásáról a következőket érdemes tudni:

- Immunerősítő

- Erős gyulladáscsökkentő
- Vérnyomáscsökkentő
- Támogatja a zsírok és cukrok lebontását, vagyis a fogyást
- Segít szinten tartani a normál vércukorszintet
- Támogatja a máj és az epe hatékony működését
- Méregtelenít

Egy rákos betegek bevonásával végzett Bokrosgomba kivonat kísérlet (Grifola frondosa on tumor growth...) egyértelműen bizonyította annak NK sejt aktiváló hatását, valamint hosszú távú tumor-szuppresszív hatását.

A Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) különleges hernyó formájáról kapta nevét. Tápértéke szintén jelentős és három esszenciális aminosavat is tartalmaz. Gazdag B vitamin és ásványi anyag forrás.

A legismertebb tulajdonságai a következők:
- Immunerősítő

- Rákellenes (gátolja a kóros sejtek burjánzását)
- Rák megelőzés + kiegészítő kezelés
- Vírusellenes hatás
- HDL (jó) koleszterin
- Csökkenti a plakkok kialakulásának kockázatát
- Serkenti a májműködést (méregtelenít)
- Csökkentheti a különféle fertőzéses gyulladásokat (természetes antibiotikum)

Különböző kísérletek során bizonyították (Cordyceps sinensis prolongs survival...), hogy például azok a májrákos betegek akik hernyógomba kivonatot is kaptak a hagyományos kezelések mellett, sokkal tovább éltek (40.2 hónap vs 6.4 hónap) mint a kivonatot nem szedő betegek.

Az utolsó gomba, amit meg szeretnék említeni szintén világhírű. A Reishi vagy Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) több mint tíz ásványi anyagot és nyomelemet, rengeteg B vitamint, aminosavat és Béta-glükánokat tartalmaz. A Béta glükánokról annyit érdemes tudni, hogy gombák, növények és baktériumok sejtfalának alkotóelemei (poliszacharid) és csak most kezdjük igazán megismerni pozitív hatásaikat, mint amilyen az egészséges koleszterinszint fenntartása, kemo- vagy sugárterápiás betegek immunrendszerének erősítése stb.A Reishi legfontosabb jellemzői tehát:
- Immunerősítő
- Segíti a daganatos beteg felépülését
- Méregteleníti a szervezetet
- Támogatja a szív- és érrendszert
- Megköti a káros szabad gyököket
- Vírus és baktériumölő
- Antiallergiás
- Antidepresszív

Egy 2005-ben végzett tanulmány (Ganoderma lucidum on the immune functions...) például bebizonyította, hogy a Ganoderma kivonat szignifikánsan fokozza az előrehaladott stádiumú rákos betegek immunválaszát. Napi 1,8 gramm kivonat szedése 3 hónapon keresztül jelentősen növelte az NK-sejtek aktivitását. Egy másik 2016-ban publikált kísérlet alapján pedig bebizonyosodott, hogy a kemoterápia mellett adagolt Pecsétviaszgomba kivonat hatására a páciensek gyógyulási aránya és életminősége is javult (Ganoderma lucidum (Reishi mushroom) for cancer treatment).


Ezek a gombák évezredek óta ismertek, pozitív hatásaikat nagyon korán felismerték, ezért is kerültek be a gyógyítók és most már a modern orvostudomány eszköztárába is. Szerencsére léteznek olyan vállalatok, amelyek elérhetővé teszik számunkra ezeket a gombákat - egyrészt szárított formában, másrészt koncentráltabb kivonatok formájában, ahogy ezt mi is tesszük. Viraimun kapszulánk mind a 4 fent ismertetett gomba kivonatait tartalmazza. Egy kilónyi kivonat 10 kg szárított gombából készül, vagyis nagyon koncentrált. A kapszulák elnevezése is arra utal, amire ez az étrend-kiegészítő leginkább használható: vírusok ellen és immunrendszerünk erősítésére. Mivel 4 féle gomba kivonatot tartalmaz, elmondható, hogy immunerősítő és egyéb hatása is többszörös:

- Immunerősítő 4x
- Segít a daganatos betegségek leküzdésében 3x
- Vírusok, gombák és baktériumok ellen 3x
- Támogatja a szív- és érrendszert 3x
- Méregteleníti a szervezetet 3x
- Vércukor és koleszterinszint normalizálás 3x
- Gyulladáscsökkentés 2x


Ugrás a termék oldalára!
 

Keresés