Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gomba vagy gyógygomba?

Gomba vagy gyógygomba?

A gyógygombákban a hagyományos gombákhoz hasonlóan rengeteg aminosav, rost, ásványi anyag és nyomelem található.

Például kálium, kalcium, foszfor, magnézium, szelén, vas, cink - valamint A, D, E, K és C vitamin és szinte az összes ismert B-vitamin fajta is megtalálható bennük. Forrás: Elixír, 2016

Ami viszont igazán különlegessé teszi őket azok az immunstimuláns és immunmoduláns anyagok. Ezek jellemzően olyan poliszacharidok, peptidoglikánok és triterpének, amelyeknek gyulladáscsökkentő, vércukor csökkentő, gyomorfekély gyógyító, daganatellenes és limfocita (fehérvérsejt) serkentő hatásuk van. Forrás: Herbal Medicine

A legfontosabb azt kiemelni, hogy a shiitake gomba, a pecsétviaszgomba, a bokrosgomba és a kínai hernyógomba képes növelni az NK sejtek (természetes ölősejtek), a T és B limfociták számát a vérben, valamint azok aktivitását. Ez jelentősen hozzájárul a vírusok, illetve a rákos sejtek elpusztításához.
Ezzel kapcsolatos vizsgálatok és tanulmányok: Immune Modulation From Five Major Mushrooms...,  Consuming Lentinula edodes (Shiitake)...Ganoderma lucidum polysaccharides...,  Grifola frondosa on tumor growth...In vitro Stimulation of NK Cells... A VIRAIMUN egy gomba kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő, amely a fent említett négy gomba kivonatát tartalmazza. Minden termékünkre jellemző, hogy gyógynövény vagy gyógygomba kivonatot tartalmaz, ezért nagyobb a hatásfoka mint egy hagyományos őrleménynek. Az extraktumok általában 10:1 arányban készülnek egy speciális technológia segítségével, majd ezek kerülnek bele a kapszulákba. Tehát, egy 500 mg-os őrlemény tartalmú kapszulából 10 darabot kell bevenni ahhoz, hogy ugyanazt a hatást érjük el mint amit 1 darab 500 mg-os kivonatot tartalmazó kapszula biztosít.

A megelőzéshez általában elegendő napi 2 kapszula, étkezés előtt vagy után, tehát egy doboz (80db) 40 napig elegendő. Megfázás vagy egyéb tünetek esetén a napi maximális adag (6 db) szedése ajánlott.

Keresés