Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A kínai orvoslás és a Diochi

A kínai orvoslás és a Diochi

A kínai orvoslás világszemlélete szerint az ember az ég és a föld között helyezkedik el, ezért mindkettő megtalálható benne.

Az emberre elsősorban energetikai egységként tekint és az energiák egyensúlyában hisz. A bennünk lévő energiák törvényszerűségek szerint áramlanak, és ahogy a természetben, úgy a testünkben is egyensúlyban kell, hogy legyenek. Ha szervezetünkben nincs egyensúly, az különböző betegségek képében jelenik meg – attól függően melyik területen borult fel az egyensúly. A kínai orvoslás próbálja megtalálni és kezelni ezt az egyensúlyvesztést.

 

A már említett energiák úgynevezett energiacsatornákban (meridiánok) áramlanak. A meridiánok 3-5 milliméter mélységben futnak a bőrünk alatt és az ún. akupunktúrás pontokban buknak csak a felszínre. Ezeken keresztül áramlik az életenergia (csí) és ezek kötik össze egyes szerveinket. A kínai tanítások alapján összesen 72 meridián található szervezetünkben, ebből 12 fő energiacsatorna, amelyek konkrét szervekhez kapcsolódnak, mindig egy tömör (Yin) és egy üreges (Yang) szervhez, pl. a vese és húgyhólyag.

A szervezet életereje, energiája vagy más néven a csí képes minden kórokozót elhárítani és minden betegséget meggyógyítani, ha áramlása nem ütközik semmilyen akadályba. Vagyis a kínai orvoslás egyik lényege, hogy hagyjuk, hogy a szervezet meggyógyítsa önmagát. Viszont ahhoz, hogy a csí eljusson mindenhova a szervezetbe az energiacsatornák megfelelően kell, hogy működjenek. Nem jó, ha valamelyik csatorna energiaszintje túl alacsony, mert akkor a hozzá tartozó szerv nem kap elég energiát. De az sem ideális, ha egy szerv túl sok energiát kap, mert az adott szerv túlműködése is ugyanolyan káros. Ezért mindig a belső harmónia helyreállítása a cél, aminek lényegében két módja van. A meridiánok vonalán található akupunktúrás pontok ingerlésével lehet az energiákat növelni vagy csökkenteni. Illetve, a csít különféle gyógynövényekkel lehet segíteni, pl. a Kínai csüdfű a csí egyik legjobb serkentője, a Ganoderma pedig nagyszerű immunerősítő.

Nagyon fontos megemlíteni, hogy a csí a Ying és Yang egyensúlyára épül és csak három módon juthatunk csíhez:
1. az alap a szülőktől örökölt csí, amely a vesében raktározódik és mivel ez egy adott mennyiség, életünk folyamán csökken,
2. a szervezetünkbe bevitt táplálékkal,
3. a belélegzett levegővel.

Felesleges is említeni, hogy tartózkodjunk sokat a friss levegőn és étkezzünk egészségesen, hiszen ezzel mi európaiak is tisztában vagyunk.

A tüdő meridián diszharmóniája esetén például a következő fizikai és pszichikai tüneteit tapasztalhatjuk:


Fizikai tünetek:
Jellemzőek a légzési nehézségek, orrfolyás, szaglás-romlás, asztma, allergia, mellkasi fájdalom, kulcscsont körüli fájdalom, megfázás, köhögés, torokfájás, csökkent ellenállás a hideggel és fertőzésekkel szemben, vizelési problémák, de okozhat bőrbetegséget, ekcémát, fájdalmat a meridián vonalán – tehát váll, felkar, könyök, alkar és csukló részen.

Pszichikai tünetek: elsősorban szomorúság, bánat, túlzott büszkeség, szégyenérzet, érzelmi tompaság, melankólia, önértékelési zavar, idegesség, depresszió.

Mi a Diochi-nál hiszünk az energiacsatornák harmonizálásában. Saját fejlesztésű és gyártású készítményeink olyan gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek által pozitív hatást tudunk gyakorolni az egyes meridiánokra és szervekre. Minden egyes termékünkben harmincévnyi kutatás és tapasztalat sűrűsödik. A tüdő meridián harmonizálására például az Astofresh és a Deviral is használható:

Ugrás az immunerősítőkhöz!

Tartalomhoz tartozó címkék: meridián tüdő

Keresés